Sist oppdatert: 21.01.2020 18:01

Gratulerer alle sør-aurdøler med stor og fin hall og flott kulturhus!

  EMMY BAKKOM

Lørdag var det storstilt feiring av at Sør-Aurdalshallen er klar til bruk. Den stod der stor og flott og hadde plass til 1200 personer som kom og markerte at vi har reist et flott bygg som skal huse aktiviteter for alle i Sør-Aurdal – uansett alder.

Ordføreren lovte det! Der skal det være plass for både sorg og glede, unge og gamle, spreke – og de som ønsker å ta vare på helsa, men første og fremst skal den brukes til lovpålagte oppgaver.

Nå var jeg én av dem som syntes at hallen kunne ha vært hakket billigere. Men nå står den der, og vi må tillate oss å glede oss over det. Som bydama Miranda sa det fra scena: – Hallen er der, og hvis vi ikke gleder oss over den, får vi en glede mindre i livet.

Nikolai Øyhus ledet kvelden med stø hånd, fra å informere om sikkerhet, rømningsveier, barnas bruk av den store matta og selvsagt også det flotte programmet.

Musikk-korps, kor fra nesten hele Valdres, Begnaljom, Wildcats og flere andre viste hva de kunne.

Ordfører Eltun kom helt fra Vang, riktignok som leder i regionrådet. Han roste kommunen og var stolt over å være 3/4-sør-aurdøl. For ikke lenge siden hadde han vært med på å åpne tunnelen, og nå den flotte hallen. Han tok fram historier fra Sør-Aurdal, husket godt Edvard Elsrud og kunne også berette om Berte Skrukkefyllhaugen.

Ja, det ble en heidundrende kveld, men lang matkø og ditto do-kø. Men pausen var lang, så alle rakk det de skulle. Dette ble selve prøven på et stort arrangement, og det fungerte godt – all ros til arrangementskomiteen!

Så ble matta tatt ut, og 200 stoler til fikk plass. Nå var det STAUT sin tur. De var kronen på verket. De hadde en framifrå forestilling. De så ut til å kose seg i den nye hallen og fikk trampeklapp som nesten aldri ville gi seg.

Tida gikk fort, selv for oss som var tidlig ute. Vi kunne sitte og se på at både kjente og ukjente strømmet inn i hallen. Alle så forventningsfulle ut. De så fornøyde ut da de gikk hjem også.

Ja, så er hallen der – ny og flott og venter på at vi skal ta den i bruk og glede oss over den.

Bassenget må vi heller ikke glemme. Mange gleder seg til  å ta det i bruk.

God tur til Bagn for å bruke Sør-Aurdalshallen!