Sist oppdatert: 04.01.2020 16:30

Ådølinger, vikinger og utlendinger

  ELDOR BRÅTHEN
Nå er også det nye Viken-skiltet på plass ved Fylkesveg 243. Hvor lenge det blir stående, er usikkert.

Noe av det første Viken fylkesting gjorde etter at de tiltrådte, var som kjent å beslutte at nykonstruksjonen, som er satt sammen av tidligere Buskerud, Akershus og Østfold fylker +Lunner og Jevnaker fra Innlandet og Svelvik fra Vestfold og Telemark, skal oppløses så fort som mulig. Forhåpentligvis er den sølvfarga bamsen på to bein tatt vare på.

Det finnes flere ting å lure på. Noen lurer på hva de nye fylkesvåpna forestiller. Sånn sett var det greitt med bjørn og mogop. Mottoet for det nye fylkesvåpenet til Innlandet er: «Knutepunkt & kommunikasjon».

Viken har valgt «Trippel fjellspeiling.» Mer på internett hvis du fremdeles er nysgjerrig.

Et annet viktig spørsmål på sosiale medier er: – Hva skal vi kalle folk på andre sida av fylkesgrensa: ådølinger, vikinger eller utlendinger? Jeg for min del har litt kjennskap til utlendinger, noe bedre kjennskap til ådølinger, og ingen førstehåndskunnskap om vikinger.

Ådølinger og utlendinger er stort sett bra folk så langt jeg har erfart. Om vikinger vet jeg jeg rett og slett ingenting, utenom det jeg har hørt og lest. Og det du hører og leser om folk, skal du aldri stole blindt på. Det avhenger av hvilket budskap budbringeren er interessert i å formidle.