Sist oppdatert: 06.01.2020 06:33

Juletrefest

  TEKST: EMMY BAKKOM
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Også i år arrangerte Frelsesarmeen juletrefest på Hedalsheimen. Nytt av året var at ikke Hedalen Husmorlag stilte som festkomité da mange i Husmorlaget føler at alder og helse satte en stopper for innsatsen de har gjort i mange år.

Frelsesarmeen stilte selv  som komité, og festen ble hyggelig i god gammel tradisjon. Ca. 50 hadde møtt opp, og aldersspennet var fra 11 md. til noe og nitti.

Ida Karin Eide holdt en kort andakt og  Bjørg Irene Nilsen, soldat fra Fagernes leste et dikt for anledningen. Sang og musikk står sterkt i budskapet til Frelsesarmeen, og alle koste seg med allsangen som ble ledet av divisjonssjefene Ida Karin og Gunnar Eide og Marta Maria Espeset som er leder for Hallingdal og Valdres. Kjente og kjære julesalmer var med på å gi oss julestemning selv om kalenderen viste 5. jan.

Underveis ble det servert kaffe, saft, julekake og andre kaker før det ble en liten utlodning til inntekt for Frelsesarmeen sitt arbeide.

Til slutt ble det gang rundt juletreet (og peisen ). Barna fikk komme med sine ønsker og syntes det var fint å synge sangene de hadde lært. Men selv om det ble sunget På låven sitter nissen, så kom han ikke, men godteposer ble det allikevel.

Festen er en fin tradisjon som mange av oss håper vil fortsette til glede for unge og gamle.