Sist oppdatert: 18.04.2020 16:32

Siste nytt fra Foreningen Hedalsheimens venner

  SOLVEIG LIE

Venneforeningen ble heldigvis ferdig med opp-pussingen av omsorgsleiligheten på Hedalsheimen før Coronakrisa satte inn. Det er vi godt fornøyd med.


Fra en dugnadsøkt. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Nå er det ikke lov å besøke syke/gamle hverken på Hedalsheimen eller Sør-Aurdalsheimen. Det er en fryktelig vanskelig øvelse å tenke seg at de gamle sitter der uten å få besøk. De som så gjerne ønsker det.

Det må bli lange dager for dem.

På Hedalsheimen er det flere som er døde. Og det synes venneforeningen er trist. For de aller fleste var med på tilstelninger og arrangementer. Vi kommer til å savne dem som er borte. For det var så mye glede å se hos dem. Det var gjerne de som satt og trampet takten mest når det var dans.

Det er alltid trivelig å gjøre noe for de gamle på Hedalsheimen. For de er så takknemlige.

Og nå skulle vi hatt basar, vi skulle hatt kåseri, vi skulle hatt dugnad. Men nå håper vi virkelig på at når august kommer, er alt ved det "normale" igjen og vi kan holde grillfest som tidligere år.

Men vi mangler en dimensjon i hverdagen – i og med at vi ikke kan gå på Hedalsheimen og prate litt. For der kan det være mye kunnskap som kunne trengs med hensyn til avling av bær og grønnsaker. En ting er å google, men en helt annen ting er det å få gode råd som kommer fra de gamle som har minst 60/70 års egen erfaring fra egne hager på ca 500 moh.

Vi får håpe på at det kommer nye tider snart! Da kommer vi tilbake!

Hilsen Foreningen Hedalsheimens venner
v/Solveig Lie
leder/ref.