Sist oppdatert: 05.04.2020 07:36

Jan Ove Brendens koronavettregler

  GUNVOR KJENSRUD OG SIRI RUUD

Vi er to eldre mammaer og også bestemødre som har lest koronavettreglene dine . Vi vil takke deg mange ganger for de trøstefulle ordene du har skrevet. I denne tiden der vi kjenner på frykten hver dag, ja hver time på dagen, så opplever vi at vi har behov for andre ting enn kun oppsummering av hvor mange syke, hvor mange som får intensiv behandling og hvor mange døde osv. Da gjør det godt å lese dine tanker.

Vi har ingen erfaring fra lignende perioder i livene våre, heldigvis. Vi vet lite eller ingenting om det som venter oss. Uvissheten er skremmende. Som bestemødre er vi engstelige for hvilken framtid og hvilke muligheter våre barnebarn får når denne vonde tiden er gang er over.

Som du skriver i din regel nr. 1, så kan vi ikke vente på at den normale hverdagen kommer tilbake. For det gjør den nok ikke. Men i denne ventetiden er dine koronavettregler en god trøst. Vi gjør så godt vi kan og bør ikke stille for store krav til oss selv . Samtidig er det viktig å ikke la små bagateller eller irritasjoner gjøre tilværelsen vår mer vanskelig enn nødvendig.
Takk, Jan Ove !

Hilsen Gunvor Kjensrud og Siri Ruud.