Sist oppdatert: 12.05.2020 19:17

Hedda Hytter ser lys i Korona-tunellen

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 


– Etter at myndighetene stengte ned Norge pga. av Covid19-viruset, har vi være gjennom en usikker periode – ingen visste omfang og konsekvenser, og heller ikke hvor lenge dette skulle vare, sier daglig leder i Hedda Hytter, Magne Omsrud.

 


Magne Omsrud i den nye produksjonshallen
 

– I perioden vi har vært igjennom, har vi sett oss nødt til å foreta permitteringer både i produksjon og administrasjon, men nå, etter at myndighetene litt etter litt åpner Norge igjen, ser vi en økende interesse for hytter.

 

– Mange planlegger nå å kunne feriere i Norge, og mange ønsker med det også å realisere sin hyttedrøm.
 

Hedda Hytter har hatt en periode med liten aktivitet, men har nå kommet godt i gang igjen. – Vi har fortsatt noe redusert drift, men vil forhåpentligvis være i normal drift igjen om ikke så alt for lenge, sier Omsrud. 

Ny hall tatt i bruk

Hedda Hytter har også kommet i gang med arbeid i ny produksjonshall, og fabrikken kan nå lage hyttetypene HEDDA og HEDVIG i helt adskilte produksjonslinjer.
 

– Vi har siden høsten 2019 investert nærmere 15 millioner kroner i nytt bygg og utstyr, og det er ekstra inspirerende å ta dette i bruk, sier Omsrud, som legger til at offisiell åpning av nybygget vil en komme tilbake til når Korona-situasjonen har roet seg.

 

– Vi på Hedda Hytter er glade for at situasjonen nå er på bedringens vei, og med det kunne se fremover mot lysere og positive tider.