Sist oppdatert: 05.05.2020 18:49

Hedalen sangkor i Korona-tiden

  TEKST: KJELL IVAR VESTROM
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


12. mars ble det brått slutt på øvinger for sangkoret, som så mye ellers i samfunnet. Vi hadde planlagt "På Grensen til Allsang" lørdag 15. mars, men måtte avlyse dette også!

Vi prøvde oss fram med forskjellige nettløsninger som Zoom, Webex Teams osv. Med disse løsningene fikk vi ikke inkludert alle sangere i tillegg til lydforsinkelser, så vi valgte en løsning med å sende ut ukentlige oppgaver til sangerne via epost med øvingsfiler og noter samt youtube-øvinger. Men det er klart at det ikke er så lett å sitte alene å øve korsang i ukesvis.

 

Lettelsen var derfor stor da det forrige uke ble gitt åpning for kor og korpsøvinger igjen, men med 2 meters avstand mellom sangere i gruppe på 5 - så 4 meter til neste gruppe med innbyrdes avstand 2 meter. I tillegg må vi ha minimum 95 m2 for å dekke inntil 15 personer.

Vi fikk heller ikke anledning til å benytte kommunale bygg. Etter en samtale med Elling Fekjær fikk vi til en ordning ved at han stiller Søre Lokalet til vår disposisjon fremover mot sommeren. En meget stor takk til Elling som gir oss uvurderlig hjelp i denne situsjonen! Så da var det bare å sette igang med ommøblering og plassering av stoler i riktig avstand strengt fulgt etter veilederen vi har mottatt fra Norsk Musikkråd (godkjent av Helsedirektoratet). Antibac og opplysningsplakter er på plass etter rådene.

Vi har som kjent et samarbeid med Bruflat sangkor, så for å inklundere etnedøler og ellers de i risikogrupper, valgte jeg å kjøre første øving med livestreaming på en felles lukket Facebookgruppe for både Hedalen og Bruflat sangkor. Dette var en test, men med litt lyd- og lysjustering blir det topp neste uke. Vi kan se på skjermen hvem som på enhver tid er med fra stua på sendinga, det blir sendt hilsninger, likes og hjerter til oss på Søre Lokalet. Streamingen foregår ved kamera på PC og med ekstern mikrofon (utlånt av Helge Nordby) plassert midt i rommet.

Vi vil fortsette med live streaming på alle øvinger – hver torsdag kl. 19 - ut sesongen. Bruflat sangkor har også nå fått egnet øvingslokale på menighetshuset i Bruflat.

Og igjen en stor takk til Elling for velvilje mht. Søre Lokalet og Helge for utlån av mikrofon!