Sist oppdatert: 16.03.2020 19:28

Skolehistorie
Siste del - søndagsskolen

  SOLVEIG LIE

Dette var på den tiden jeg kunne hoppespringe nordover for å møte søsteren min som kom fra skolen. For hun hadde sykkel, og jeg fikk lov til å sitte på sykkelen bak – helt heim att!
 

4. og 5. klasse på Ildjarnstad skole 1963/1964

Bak fra venstre: Alf Lie, Kjell Oddbjørn Stugaard, Olav Haglund, Odd Steinar Ruud, Bjørn Rune Bakke, Håkon Olav Haug, Stein Mælum, Gulbrand Nordby og Olaf Ødegaard
Midterske rekke: Ingrid Sanner, Gudrun Hjørdis Lia og Inga Sollie
Første rekke til venstre: Aud Synøve Aasheim, Marit Bakke, Bjørg Grete Bakke, Marit Helene Grøv, Øyvind Skråtengen, Sigrid Marie Lia, Kjellfrid Åslie, Solveig Lie, Kari Ruud, Elsa Reidun Flattum

Og jeg fikk lov til å gå helt til garasjen. Det var på en prikk så langt at jeg kunne kjenne igjen fjellene mine. Og der kunne jeg vente lenge! Bak garasjen kunne det være hestehov. Og på veiskråningen på andre siden kunne det være blåveis. Jeg visste eksakt hvor blåveisen var.

Og lenge etter at blåveisen kom – kom det hvitveis. Men det var bare sørover. Sør for Bråtåa.

På søndager gikk vi på søndagsskolen. Var det nødvendig å gå på noe mer skole enn det?

På Ildjarnstad skole hadde lærerne øyne i nakken, og på søndagsskolen viste prestefrua oss på flanellografen hvor Jesus var. Og han så visst alt han også! Eller var det gud som så alt?

Jeg skulle ALDRI begynne på skolen! Hvorfor skulle alle glane så fælt?

Dette var på den tiden at vi ventet på blåveisen i dagesvis, og etter det ventet vi i dagesvis på hvitveisen. Vi visste akkurat hvor de var. Det var bare om å gjøre å vente til de fikk litt stilk så de kunne plukkes slik at de kunne settes ned i blomsterglasset hjemme.

Og så var det på den tiden at det føltes at søndagsskolen måtte være skole nok.
Solveiglie1@gmail.com
971 14 530


Småskolen. Lærer: Olaug Huset. Bildet er trolig tatt våren 1960.