Sist oppdatert: 18.03.2020 19:48

Nettskole i Hedalen

  ARNE HEIMESTØL
Koronakrisen har ført til stengte skoler og hjemmeundervisning via Internett. Måten de 17 elevene i 6. og 7. trinn ved Hedalen barne- og ungdomsskole har taklet den utfordringen på til nå, imponerer undertegnede, som har jobbet 22 år i Globalskolen.


Sofie er godt i gang på nettskolen sin

Torsdag kom beskjeden om at skolen skulle stenges. Foreldrene hentet pc og skolebøker til barna fredag. Tirsdag skulle klassene møte kontaktlærerne sine i Teams – et program som har omtrent samme funksjon som Skype.

Alle på nett
– Alle i 6. og 7. trinn møtte til time på første forsøk, forteller kontaktlærer Lisbeth Garli. I Hedalen har mange fiberlinjer, mens andre kobler seg opp via ADSL-nettet. – Her var det et klart digitalt skille, men undervisning ble gjennomført med svært kort forberedelsestid.

– Noe av det som gleder meg mest, er å se hvordan elevene hjelper og støtter hverandre både faglig og med å løse tekniske utfordringer, sier Garli.


Lisbeth Garli, kontaktlærer i 6. og 7. trinn

– Flinke lærere
Tirsdag spurte vi Lisbeth om vi kunne få intervjue en elev i klassen. Spørsmålet ble tatt opp på onsdagens samling, og her sa så mange ja, at loddtrekning måtte til. Den vant Sofie.

– Hvordan klarte du å komme deg på nettet? spør vi.

– Det ordna jeg selv, forteller 6. klassingen. – Jeg synes lærerne har vært flinke. I dag har vi hatt både matematikk og musikk. Bjørnar har vist oss Salaby og fortalt hva vi skal arbeide med i dagene som kommer.

Sofie medgir at hun savner skolen, men synes det er flott at hun kan holde kontakten med resten av klassen via mobiltelefon og Internett.

Lærermøter på nett

Skolen er stengt for lærerne også, så nå må alle møter gjennomføres på nettet. Dette har gått bra til nå. I Teams kan en opprette grupper etter behov.

– Mange læremiddelprodusenter har fjernet innlogg til digitale læringsressurser. Det har åpnet en ny verden for oss, sier Garli, som er godt i gang med å lage ukeplan for uke 13. Den skal publiseres i læringsverktøyet skolen bruker. Akkurat det har lærerne lang erfaring med.