Sist oppdatert: 21.03.2020 19:59

Klart for ny uke på nett

  TOM LIUM,REKTOR VED HEDALEN BARNE- OG UNGDOMSSKOLE
Torsdag 12. mars ble det bestemt at alle skoler i landet skulle stenges på grunn av koronaviruset. Nå er det nettundervisning og hjemmeskole som foregår med 600 000 elever over hele landet.


Sofie i 6. klasse og kontaktlærer Lisbeth

Etter vel en uke er alle skolens lærere og elever godt i gang. Vi har måttet lære fort alle sammen!

Alle elever har rigget seg til med PC, og med hjelp av dataverktøyet «Teams» legges ukeplaner ut, og skoledagen starter hver dag klokka 09:00 med «opprop». Så følger en undervisningsøkt hvor lærer er i kontakt med enkeltelever og hele klassen. Dette krever struktur, og «slå av lyd» – funksjonen kan være god å ha. Deretter er det matpause før en ny arbeidsøkt settes i gang.

Noen elever er så ivrige at de holder læreren i arbeid til langt utover kvelden. Vi har også sett at elever også har laget egne læringsgrupper hvor de deler og hjelper hverandre med oppgaver.

Vi er opptatt av at elevene ikke bare får oppgaver, men interaktiv undervisning.

Som et godt supplement er det nå åpnet tilgang til mye nettprogrammer. Alle forlagene, har åpnet opp sine betalingstjenester og gir skoler og elever gratis tilgang.

– Vi fører ikke fravær, men nærvær. Det gjør at vi kan følge opp alle elevene, og passe på at alle har det bra. Dette med et godt samarbeid med foresatte.

Skolen ivaretar også omsorgsoppgaver for foreldre i samfunnskritiske funksjoner.

Ingen vet med sikkerhet hvordan tida framover vil bli, men vi må fortsette å hjelpe hverandre med å ta vare på dem som trenger det mest – vi må vise raushet, tålmodighet og engasjement.

En stor takk til flinke elever, lærere og foresatte og hedølingene fra en stolt rektor!