Sist oppdatert: 29.03.2020 17:56

Noen tanker i disse koronatider

  GRO SKINNINGRUD

Først vil jeg takke alle som jobber i helsevesenet. Mange jobber doble vakter og gjør en utrolig jobb for at vi skal føle oss trygge. Jeg kunne ikke hatt en slik jobb, og tar virkelig av meg hatten for dere. Dere fortjener en lang ferie etter at dette er over.

Så vil jeg be alle som er misfornøyd med at de ikke får dra på hytta om å slutte å synes synd på seg selv. Vi har selv fritidsbolig i Valdres. Vi sogner til samme legevakt om vi er hjemme eller på hytte, men får likevel ikke lov til å dra.

Dette er selvsagt kjedelig, men vi må bare respektere det. Hytta står der neste påske også. At folk tenker tanken om å melde adresseendring og/eller leie seg inn på hotell om nettene for å omgås reglene er etter min mening helt respektløst. Vi er voksne folk, og må tilpasse oss myndighetens restriksjoner. Vi må gå foran med et godt eksempel for ungdommer som i år også går glipp av ting de har sett fram til lenge.

Jeg vil skryte av ungdommene som nå har gledet seg til en morsom og sosial russefeiring, og som mest sannsynlig ikke får feiret, og dette er den ene gangen i livet. Russetida kan ikke feires neste år, slik påsken kan.

Føler også med dere som har fylt, eller fyller år snart, og som hadde gledet dere til å kjøre opp og ta lappen, og dere som er i militæret og ikke får kommet hjem til familien til påske. Dere tar dette med fatning, og klager ikke! Dere oppfører dere som voksne mer enn mange voksne gjør. Det står det respekt av!