Sist oppdatert: 07.03.2020 13:40

Utflytta hedøl var mentor i Maestro

  ARNE HEIMESTØL

Mathias Liodden, som er barnebarn til Harald og Solveig Liodden, gjorde en god jobb, og youtuberen Herman Dahl, som Mathias veiledet, vant hele konkurransen.


Skjermdropp av finalesendingen. Mathias Liodden og Hermann Dahl

Mathias er nest eldst i en søskenflokk på fem. Ole Jørgen og Kirsti Liodden flytta fra Hedalen for ti år siden. Nå bor familien i Hole. Etter hvert har barna blitt godt kjent som utøvende musikere på strykeinstrumenter.

Spesielt glad i å dirigere

Mathias går på Barrat Due musikkinstitutt i Oslo. Der har han privatlærer i fiolin, og i tillegg får han undervisning i direksjon, kammermusikk og orkester.

– Musikk er jo en stor del av livet. Den bidrar med mye gode minner. Det er lett å glemme resten av verden når du står og spiller. Det er som du lager din egen verden ut ifra tonene du produserer. Musikken betyr alt for meg, sier Mathias, som legger til at han er spesielt glad i å dirigere.

Konkurransen

Liodden har vært med i programmet Unge talenter, og det var fra dette han ble plukket ut til å være mentor til konkurransen Maestro.

De åtte deltakerne i konkurransen  fikk i oppgave å dirigere Kringkastingsorkesteret som skulle framførte musikk fra ulike tidsepoker. Deltakerne hadde hver sin mentor fra Barrath Due, og vinneren som stod igjen til slutt, fikk tittelen Maestro.