Forfatterbesøk

Tirsdag 10. oktober hadde biblioteket i Hedalen besøk av forfatteren Liz Bente Løkke Dæhli. Alle 5., 6. og 7 klassingene fikk et spennende møte med en engasjert og sprudlende forfatter. 

Etter "timen" var køen lang av elever som ville låne bøkene hennes! Alle hadde kanskje ikke trodd at det mellom to bokpermer kan finnes så mye spenning og så mange interessante tanker!
Liz Bente er 42 år gammel og bor i Lardal i Vestfold.


Hun debuterte i 1990 med småbarnboka "Helle kidnapper en bestefar". Året etter kom "Helle og den blå racersykkelen".


I alt har hun skrevet 7 bøker. Noen for litt større barn og noen for ungdom.
Hun forteller: De morsomste bøkene er de om Helle. Den mest spennende er "I samme rom", "Hold med den du vil" er ei viktig bok om vennskap.


I tillegg til å være forfatter, er Liz Bente Dæhli komponist, tekstforfatter og vokalist. Hun har også hatt barnetimer i NRK-radioen.


Heldigvis for de som synes bøker er "som et berg å bestige", så finnes det lydbøker som kan åpne veien til boka. To av Liz Bentes bøker finnes som lydbok.

Etter besøket i Hedalen reiste Liz Bente til Reinli skole for å møte 5. - 7. klassingene der.


I hele denne og neste uke skal hun reise rundt i Oppland fylke i regi av Oppland fylkesbibliotek. Fylkesbibliotekets mål med turneen er å sette boka i fokus, la de unge få møte en forfatter som kan det med å inspirere til fantasi, nysgjerrighet og leselyst. Og det kan Liz Bente Løkke Dæhli, det beviste hun i Sør-Aurdal i dag!

Nå i oktober er det tid for den landsomfattende leseaksjonen tXt. Målsettingen for lesekonkurransen "Finn ordet" for 10-13 åringene er at fordypning i tekstutdrag og lek med bokstaver og ord, kan stimulere til økt leseglede og videre til økt leseferdighet. Erfaring viser at lesing styrker evnen til å formulere seg både skriftlig og muntlig.


BIBLIOTEKET har stort utvalg i bøker for barn og unge. VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKET DITT!

Tekst:  Sigrid Haugen.  Bilder:  Arne Heimestøl


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |