Snøhuletur for ungdomstrinnet

Fjellsikring har stått på planen for ungdomstrinnet på Hedalen barne- og ungdomsskole i uke 8 2001.

Torsdag 22.2. reiste vi til Trevatna for å grave ulike typer snøhuler.  Elevene laget fem liggehuler, ei sittehule og leirplass på tre klokketimer!  - Det må være ny rekord.  

Her er noen av jentene i gang med å lage sitteplasser.

Harry Østerås hadde sammen med undertegnede tatt ut området vi skulle være i.  Harry stilte som instruktør.   Sammen med oss hadde vi også to foreldre som deltok aktivt i arbeidet med å få hulene ferdige.

Bålplassen tar form

Overnatting i snøhuler var et frivillig tilbud.  I utgangspunktet hadde 14 meldt seg på for å være med på denne delen av opplegget.  I løpet av torsdagen fikk vi fem nye påmeldinger.  Èn måtte trekke seg etter en mindre skade.

Torsdag kl- 19.00. reiste vi oppover på nytt.  Da vi kom til Søbekkseter, viste termometeret i 17 minusgrader.  Dette så ikke elevene ut til å bekymre seg over.  I løpet av en times tid var alle på plass ved hulene.

Nå bygde vi om inngangene på alle hulene slik at kald luft ikke skulle komme inn.  To huler måtte også utvides for å få plass til alle.  Deretter var det tid for lage leirbål.  Under stjerneklar himmel koste vi oss med medbrakt nistemat.

Fra utgraving av ei av liggehulene.Klokka 23.00. begynte vi å gjøre oss klar til overnatting i hulene.  Stearinlys i egne nisjer gjorde det riktig koselig, og vi kan love dere at praten gikk livlig!

De fleste fikk sove litt om natta.  Andre satt nok pris på tid til å prate.  

Noen måtte ut på do, og det var i følge en av dem "en frisk opplevelse" i den kalde natta.

Om morgenen spiste noen i hulene. Andre tok med seg nista til leirplassen.  Flere opplevde at både brødskiver og medbrakte saftflasker hadde frosset i løpet av natta.  

Dette la ingen demper på humøret.  Aktiviteten for å holde varmen og stemninga oppe var meget god.  Klokka 09.00. reiste vi tilbake til Søbekkseter der vi ble hentet av foreldre.

Det var meget god aktivitet på elevene denne dagen!

Skolen er meget godt fornøyd med elevenes innsats på dette opplegget.  Vi vil rette en spesiell takk til Harry Østerås for all den hjelp han har gitt!  Samtidig vil vi framheve det gode samarbeidet vi har hatt med foreldrene om dette tiltaket.

God vinterferie til elevene!

P.S.  Guro og Kristin har laget en flott utedo.  Den kan jo andre besøkende bruke når de er på tur ved Trevatna i vinterferien. ;-) ;-)

Arne Heimestøl

-Klassestyrer i 8. klasse-


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |