Nettskolesamarbeid på tvers av landegrenser

Hei! 

Jeg heter Thea og er en elev i Norsk Nettskole. Jeg bor i utkanten av Wien. Jeg syntes at det var litt rart å gå på skole via Internett i begynnelsen, men det har blitt nesten helt vanlig for meg nå.

Skolen jeg går på nå, er en amerikansk internasjonal skole som ligger i Wien. 

I Norge gikk jeg på en vanlig norsk skole, og jeg syntes at det amerikanske systemet er mye strengere enn det norsk. Nå har jeg bodd i Wien i 1 år og nesten 3 måneder, så jeg har blitt vant til både skole systemet og miljøet her i Wien.

Jeg fikk høre om Norsk Nettskole gjennom noen av de norske vennene mine her nede i Wien. De fortalte at de hadde begynt på en nettskole, så de slapp å gå til en norsk lærer etter skolen. Jeg ble litt misunnelig på dem og ville derfor søke på nettskolen. Mamma og pappa skrev et brev til Norsk Nettskole, så gikk det bare noen få uker før jeg var en ny elev i Norsk Nettskole.

Jeg syntes at undervisninga i nettskolen er helt grei. Det er ikke det samme som å ha en vanlig klasse time. Vi får utdelt en lekseplan hvor det står hva og hvor du skal lese og gjøre oppgaver. Hvis jeg ikke hadde lest det som står i boka hadde jeg ikke lært noe i det hele tatt. I vanlige klassetimer får du egentlig med deg mye mer enn å bare lese for seg selv.

Arne, nettlæreren min, er veldig flink til å gi raske tilbakemeldinger. På nettskolen er det flere norske elever fra hele verden. Vi følger undervisningsopplegget til en 8.klasse i Hedalen. Alle elevene har laget en presentasjon av seg selv og satt inn et bilde som ligger på Nettskolens sider.

For en uke siden måtte vi levere et prosjekt om dialekter. Arne hadde satt meg sammen med ei jente som jeg ikke kjente i det hele tatt. Jeg hadde sett bilde av henne, men det var det. Jenta heter Linn og er fra Hedalen.

Linn både ser og høres ut som ei skikkelig kul og grei jente. Samarbeidet  vårt fungerte ved at vi skrev til hverandre på en side i Norsk Nettskole, 8 klasse. Det er litt rart å jobbe med et prosjekt via Internett, men det gikk bra.

Det er en grei løsning og ha en norsk Internett skole for de som bor i utlandet og for de som ikke har en skole i nærheten. Dessuten blir man ganske flink til å bruke PC, sende e-mails og bruke Internett.        

Hilsen  Thea


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |