7. klasse på leirskole

-Elever i 7. klasse forteller - 

Mandag 2.april møttes alle elevene og læren i 7.klasse på bussholdeplassen ved skolen. Det var 9 spente elever og kanskje læren som var den som var mest spente av alle!  

Bussen kom, og alle tok farvel med sine foreldre. På bussen var det akkurat 11 plasser igjen til Hedalen. På bussen satt sjuendeklassinger fra Reinli, Bagn, og Begndalen. Til sammen var vi over 40 elever som tre lærere skulle passe på!  

Etter en stund i buss stoppet vi for å få frisk luft og gått på do. Etter ca. 3 timer var vi framme. Fire lange timer i buss! Det var godt å få strekke på beina! Ut med koffertene. Så måtte vi gå en stubb! Det var tungt!  

Endelig fremme til hyttene. Gutta fra Hedalen fikk sitt rom først. Så fikk jentene sitt. Middag ble servert. Lasagne var første middag. Det var kjempegodt! Så skulle vi få en omvising på holmen. Det var kjekt å få.

 

Vi rodde også i noen småbåter som het sjekter. Vi hadde noen bli‑kjentleker før vi gikk ned til hytta. Den andre dagen skulle vi på fisketur. Det regnet og det ble en liten storm da vi kom utpå vannet. I båten satt Jørn, Torstein, Bror Eskild og Jørn Andre (fra Begndalen). Jørn fikk en torsk da han fisket med stang. De andre fikk ingen. De fisket med blåskjell. Når vi var ute på vannet var det store bølger. Båten holdt på å velte.  

En annen aktivitet den dagen var Fjellklatring. Vi klatret i fjellet. Det var cirka en 8 meter høy fjellvegg. Vi rapellerte både forlengs og baklengs. Det var forskjellige vanskelighetsgrader på klatrestedene, men ingen klarte den vanskeligste. Mange rapellerte men ikke alle!  

Vi hadde det moro alle sammen uten en eneste skade. Den tredje aktiviteten var huska. Det var en litt spesiell huska som vi ble dratt 2 til 20 meter opp i lufta. Vi ble så sleppt rett ned ! vi hadde jo på oss en sele som var bundet til to tau. De tauene var festet til to som stolper var bygd som en huske, men det føltes som fritt fall!  

Onsdag var bydag. da var vi på hvalfangst museet i Sandefjord først og så fikk vi gå fritt i Sandefjord by! Torsdag var også en aktivitetsdag. med disse aktivitetene: Livet i fjæra: vi skulle lage akvarium av ting vi fant i havet. Konkurranser: Orientering og en annen lek med noe som ble kalt "a‑krakk". Fembøring: en stor seilbåt som ble kalt "Tidens arv".

 Der skulle vi ta opp seil og vi lærte noen ord og utrykk. Fredag var den siste dagen Da var det valgfri aktiviteter. Vi kunne velge mellom innebandy, båtaktivitet, huska og pil og bue. 

Herman og John Robin valgte pil og bue. De syntes det var moro, men det var ikke så mange som ville det! Herman forteller att han bommet mye, men han traff noen ganger. John Robin forteller att han traff på første skudd men det var nok bare nybegynnerflaks! Til middag den dagen fikk vi Taco. 

Vi pakket og gutta hadde aldri att de skulle få rommet fint igjen, men de klarte det til slutt. Det har vært en herlig uke! Det var alle enige om!

Fritiden

Fritiden var best av alt. Da var vi overalt. 
Nesten på taket for og hente frisbee, 
nede på bakken for å bli litt friski, 
etter aktiviteter som noen ganger tunge var.

Vi var ikke akkurat stille når vi i sofaen satt, 
vi lo og vi skrata og vi skrata og datt.
Gutta var gærne etter jentene da. 
Å ville ha en koz, ja de vil vi ha. 
Sa gutta så glad!!!!!

Når kvelden kom, vi opp til festsalen gikk, 
vi så på gutta med et spesielt blikk. 
Der var det kjedelig og vi gikk ned
 til hytta vi kom, Lunnerfolka vi fikk se.

I hytta vi satt, ingen fikk fred,
så kom Vallborg og roa oss ned.
Til sengs vi måtte gå, men gutta ville ha en nattekos av jentene ja!!!!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |