Publisert:  20.08.02

Forsøksvirksomhet ved HBU

-Av rektor Tor Arne Rønhovde-

I kommende skoleår er det planlagt tre ulike alternative ordninger ved skolen vår. Vi kommer til å fortsette med forsøket som legger muntlig eksamen opp mot det avsluttende prosjektet i 10. klasse. Dette har vi nå fått et års erfaring med, og så langt må vi si at forventningene er innfridd.
 

Vi har også søkt om at 10. klasse kan komme opp til skriftlig eksamen i norsk, og knytte dette til en ordning der elevene leverer oppgavene over Internett. Noe som vil innebære at elevene ikke blir sittende på skolen under eksamen, men faktisk kan levere besvarelsen sin fra egen datamaskin hjemme. For de som ikke har datamaskin med Internett hjemme, vil det selvfølgelig være mulig å komme til skolen og bruke av våre maskiner. Om vi har fått godkjent dette forsøket, vet vi ikke ennå.

Det tredje forsøket vi har søkt om å få delta i, gjelder lærernes arbeidstid. Vi har søkt om å få delta i sentralt initierte forsøk der hensikten er større fleksibilitet i arbeidet innenfor ei bestemt arbeidstid. For dere foresatte vil ikke kontakten til skolen endres stort – men vi håper at elevene vil nyte godt av at vi som underviser kan ta mer hensyn til elevens behov enn til fastlagte time- og fag-planer. Dette forsøket vet vi heller ikke om vi har fått godkjent ennå.


 

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |