Publisert:  13.09.02

Kan du "kjøre bil", kan du spille i korps!

-  Kan du "å kjøre bil" på lekemåten, kan du også spille i korps.  Bare prøv! sa trombonisten.  Og summinga bredte seg i gymsalen. 

Da musikanten fant fram munnstykket til trombona og viste at han kunne fortsette med den samme lyden på det, og etterpå på hele instrumentet, lot skoleelevene seg overbevise.  -  Mon tro om ikke flere lot seg lokke til å begynne i korps, for dette så ut til å være moro!

-- Det er enkelt å spille, men skal du bli flink, må du øve, sa musikanten.

Tre glade gutter fra Brandbu besøkte fredag 14. september Hedalen barne- og ungdomsskole.  Sammen med medlemmer fra Hedalen Musikkorps holdt de skolekonsert og inviterte elevene til å begynne i korps. 

Dirigent Arild fortalte om den meget vellykkede fjorårssesongen og ønsket gamle og nye medlemmer velkommen til korpset. Ved slutten av konserten delte han ut en brosjyre.  Innholdet i denne er gjengitt i sin helhet nedenfor:

 

Hedalen musikkorps ble stiftet i 1956, og har med unntak av korte opphold, vært i jevn drift siden. Vi er et blanda korps med både gutter og jenter, gamle og unge. Det er mange medlemmer fra grunnskolen, noen litt større ungdommer, og mange av oss er foreldre til disse.

Mange har spilt i mange år, mens andre er helt nye. Vi er i år ekstra stolte over at to av våre medlemmer har kommet inn i Gardemusikken.

 

Hedalen Musikkorps er et brassband. Det vil si at korpset består av messinginstrumer som kornett, baryton, trombone og tuba, og noen spiller trommer og andre rytmeinstrumenter. Vi er i dag omtrent 30 medlemmer.
Vi har øvelser på fredagskvelder og følger stort sett skoleåret. Aspirantopplæringen vil'" kunne foregå andre dager i uka.

Vi har en del spilleoppdrag i løpet av året, som konserter, marsjering 1. mai og 17.mai, og før jul har vi julekonsert. Ellers har vi turer hvor vi spiller og hygger oss, og da gjerne sammen med korpsene i Begnadalen og Bagn.

Vi har hatt turer til Sommarland i Bø, Tusenfryd, Legoland i Danmark og til Skottland.


Ønsker du å være med og spille, er du hjertelig velkommen. Vi ønsker å starte opplæring av nye musikkanter nå i høst, og du er hjertelig velkommen.

Vi setter ingen aldersgrenser, men vil forsøke å tilrettelegge opplæringen for de som har lyst.

Voksne som ønsker å spille, vil vi også gjerne ha med.


Dirigent: Arild Bjørnstad tlf 61 34 95 38

Leder: Olav Kristian Huseby tlf 61 34 92 22. e.post: olavkrhu@eunet.no

Styremedlemmer:

  • Bjørn Rune Bakke tlf 61 34 91 25
  • Inger Olea Digene tlf 61 34 90 13
  • Toril Grønhaug tlf 61 34 92 11

 

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |