Publisert:  25.10.02

"Dette var kjempegodt!"

Marigona- Det var Marigonas spontane kommentar da Hedalen barne- og ungdomsskole hadde satt av tid til felles matøkt. Elever på mellomtrinnet hadde sammen med 9. klasse forberedt felleslunsj i gymnastikksalen fredag 25.10. 

Hed-Opp, Tine, Joker og Goman hadde sørga for rikelig med mat.  Hedalen Helselag støttet også tiltaket.

Ei riktig trivelig matøkt ble det.  Her kunne en forsyne seg med blant annet grovt brød, knekkebrød, sunt pålegg, melk, juice, frukt og grønnsaker.

Mellomtrinnet har i tre uker hatt sunt kosthold som tema.  Elevene ble delt inn i rullerende grupper med følgende tema:

  1. Kjøkkenet - ulike typer sunn kost
     
  2. Alternativ fysisk aktivitet
     
  3. Teori om sunn kost

Alle elevene hadde også bidratt til et relieff der temaet var kroppens bevegelser. Her har de ligget på arket, og så har de tegnet konturene av hverandre.

LindaLinda var en av elevene som satte pris på måltidet.  Hun kunne egentlig tenker seg at elevene hadde kantine på skolen.  --Dette bør Sør-Aurdal kommune se på, sier hun.

Grovt brød med gulost er ikke å forakte, får vi vite, og frukt sier Linda heller ikke nei takk til.

Torjus--Elgpølse og svartpølse på brødskiva er kjempegodt, sier Torjus.  Melk hører med, og når han kan få ei appelsin eller et eple, er gutten fornøyd.  --Men Kiwi liker jeg også, minner Torjus oss om til slutt.

Matpakkeuka

Matpakkeuka setter skolemåltidet i sentrum. Norske skoleelever er opptil åtte timer på skolen.  Derfor trenger alle minst et godt skolemåltid hver dag. 

Dette, sammen med aktivitetstilbud, er viktig for at elevene skal være aktive, beholde konsentrasjonen og trives. 

Målet med matpakkeuka er å opprettholde matpakketradisjonen, men også å styrke rammene for skolemåltidet og for å fremme fysisk aktivitet i skolehverdagen.  Les mer her.


 

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |