Sist oppdatert: 14.12.2017 08:43

Første fosstopphytte åpnet

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER OG VIDEOR: ARNE G.PERLESTENBAKKEN og EINAR BREEN

 

Her ligger alt til rette for gjester som ønsker en annerledes naturopplevelse og en avslappende pause fra hverdagen, skriver Annete Munch, på reisepluss.no.

 

Jeg kan forestille meg at hytten er perfekt for bursdagsfeiring, bryllupsdag, jentetur, kjærestetur, kreative retreats, firmatur – ikke minst må et opphold her være en super gaveidé!

 • Les hele omtalen her.

 

Høystandard i tretopp
Det var sprengkulde og trolsk stemning da den første tretopphytta ble høytidelig åpnet onsdag. Nå er selskapet bak forretningsideen klar til å ta imot bestillinger fra dem som ønsker en svært annerledes overnatting i en moderne høystandardhytte seks meter over bakken – med Aurdalselva som nærmeste nabo.

  


 

Hytta har soveplass til fire voksne, med mulighet til to ekstra senger. Den er innredet med kjøkken, stue, sovealkobe og hems. Innlagt vann fra egen borebrønn er det også, og solcelleanlegg og aggregat sørger for strøm.


Ideen er ikke ny. Det finnes tretopphytter andre steder også, men ingen tretopphytter har så gode fasiliteter som denne. Den lokale ideen er det Vegard Vestrom som står bak, og han fikk med seg ti andre ildsjeler i selskapet som ble stiftet i februar i år.

 

– Vi mener vi kan tilby en komplett pakke med luksuriøs overnatting og unike aktiviteter i variert og til dels urørt natur her ved inngangen til Vassfaret, sier styreleder Tor Ingar Nordby. – Vi tror det er et stort marked både nasjonalt og internasjonalt for tretopphytter.

 

 


Aksjeeiere sammen med Ante Nilsson

Planlegger flere hytter
Reguleringsplan for området er til behandling i Sør-Aurdal kommune. Blir den godkjent, kan det bygges inntil sju hytter til. Og disse vil bli spredt over et område på ca. 150 mål.

 

 

 

Flere tilbud

Selskapet håper å få på plass flere tilbud som kan kombineres med overnatting i tretopphytter. Vinterstid kan det eksempelvis bli hundekjøring og gaidede turer på truger eller ski. Ørneflag (1243 moh.) er et mulig, og godt kjent, turmål i Sør-Aurdal.
 

Sommerstid ligger det godt til rette for gaidede fotturer og fisketurer, utleie av sykler. Hele Vassfardalen ligger åpen, og i lett terreng kan man sykle ca. 2,5 mil innover i nydelig natur.

 


Ante Nilsson

 

Fakta om Fosstopp AS
 • Den første hytta ligger i Fossholtmarka DA, like ved Aurdalselva, 430 moh.

 • Totale kostnader til nå er på ca. 1,5 millioner kroner.

 • Selskapet har 11 aksjeeiere som hver har gått inn med 20 000 kroner.

 • Det er laget vei helt inn til hytta, og en kan kjøre bil via Vidalsvegen. Vegen er vinterbrøyta.

 • Ny bru over Fjelleleva letter adkomsten til og fra Vassfaret.

 • Fastsetting av planprogram for arbeidet med reguleringsplan behandles i kommunestyret 19. desember.

 • Hytta er bygget av Vassfarbygg AS og byggmester Nils Ivar Grøv

 • Hedalen hytteservice har skaffet alt av solcellepaneler, aggregat, toalett, Vallas parafinovn, komfyr, kjøleskap og steikeovn.

 • I. Lie og sønner har hatt ansvaret for rørleggerarbeidet.

 • Innovasjon Norge støtter prosjektet med ca. 1,8 millioner kroner i lån og tilskudd.

 • Natur- og fiskegaid Ante Nilsson er engasjert som vaktmester. Planen er at han skal tilby fritidsaktiviteter i Vassfaret og omegn – blant annet hundekjøring. (Hedalen.no kommer med eget oppslag om dette seinere.)

 

Trolsk stemning ved Aurdalselva
 
Vi fikk servert gryterett, kaffe og kaker

 

 

 


Her kan en sove godt – seks meter over bakken