tPublisert:  19.04.20


 

Storfangst av Storruste i Strøs-elva!

Ikke før hadde 17. mai-talen til Liodden, der ett av temaene var raushet, kommet på nettet, før Anders Vidar Storruste møtte opp i Bronbakklia  med en kjempeørret!

Lørdag morgen hadde Anders Vidar tatt turen til Strøsdammen for å sjekke vannstanden i Strøen i forbindelse med fløting lørdag 25.5.  Fiskestanga var med, og etter kort tid kjente han at det var storfisk på kroken.  Med 0.20mm sene kunne dette lett ha endt i historia om kjempefisken som stakk sin vei.

Men den rutinerte fiskeren visste råd.  --Her måtte en ta tida til hjelp.  Etter en halv time hadde han fått fisken inn til elvebredden.  Hov hadde han ikke med.  Men med tålmodighet, list og lempe fikk han kjempeørreten på land.

Tilbake i Hedalen stakk han innom "Bakeriet".  Han Otto fant ut at fisken veide hele 1,705 kilo.  Lengden viste seg å være 57 cm.

Og hvorfor forteller så Anders Vidar dette på nettet?  --Det må vel være et poeng å holde en slik fiskeplass hemmelig? undrer vi.

--Nei, slik tenker ikke jeg, forteller Anders Vidar til Hedalen.no. --Nå bør folk komme seg til fjells og prøve fiskelykka.  For hedøler er det gratis fiskerett.  Andre kan kjøpe fiskekort i butikkene. 


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |