tPublisert:  10.11.06

 

 

Ungdommens kulturmønstring 2004

  • Tekst: Olav Kristian Huseby
  • Foto:  Helge Nordby

Ungdommens Kulturmønstring har blitt en tradisjon for dans, sang og musikkinteresserte ungdom fra Valdres. Årets mønstring var ikke dårligere enn de jeg har sett før, men før har vi hatt 30 sceneinnslag, i år var det kun 14. Det var spesielt danserne som uteble, men ekstra gledelig synes jeg det er at et tradisjonelt instrument som langeleik bidro med to innslag.  Her kan du lese hvem som har gått videre til fylkesmønstringa.

Som vanlig var ”halve Hedalen” samlet på Fagernes lørdag kveld. Det var 14 sceneopptredener, 2 filminnslag og ca. 30 utstillere som viste oss hva de hadde laget og øvd på det siste året. Flere sør – aurdøler deltok, og de fleste av disse var fra Hedalen. Av utstillerne så vi tegninger av Charlotte Kulterud og Kristiane Kulterud som hadde utstilt både tegning og maleri.

På scenen var første innslag et dansenummer av Fossekallens Hed. De danset til ”We`re not gonna take it” av Twisted Sisters. Fossekallene besto i år av Yvonne Merethe Brenden Hansen, Torunn Fossholm, Marit Fossholt, Mari Grøv, Ingrid Hendis, Magnhild Huseby, Lene Skogstad Aaslie, Linda Tala og Maren Vestrom. De hadde et fartsfylt innslag, som ble en knallstart på årets mønstring.

I bidrag nummer tre var også musikere fra Sør- Aurdal representert. Her fikk vi høre en utradisjonell sammensetning av langeleik, gitar og tuba. Meget tøft!

Fjerde innslag var Hedalens siste bidrag til popverden; Regular Inkognito. Det inneholder musikkanter fra Hedalen Musikkorps; Kristine Bakke på keyboard, Jon Gudbrand Bjørnstad på gitar, Bjørnar Andre Bjørnstad på bassgitar, Magnhild Huseby synger, Herman Nordby spiller trompet og Kim Ole Skimten Storengen trakterer trommene.

De spilte "Sunday People" av Fossheim og Rølles (Monroes) og The Final Countdown av Joy Tempest (Europe). Halvannet års øving har gitt gode resultater, og jeg vet vi får høre disse flere ganger utover våren.

LeneInnslag nummer 13 sto Lene Aaslie Skogstad for. Hun sang med klokkeklar stemme ”I miss You baby” (Aerosmith).

Siste innslag fra Sør-Aurdal denne gangen var Trude Bakke fra Bagn med egenkomponert pianostykke ”Fantasi”. Hun er allsidig dame som opptrådte med både på piano og langeleik (innslag 3).

Med så mye god underholding er det dumt at ikke flere tok turen til Kulturhuset denne lørdagen. Tidligere har det vært vanskelig å oppdrive billetter, men i år var det god plass. Det har nok en sammenheng med antall deltakere.

P.S  Bandet Regular Inkognito kan du høre rett før premieutdelinga på søndagens kretsrenn.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |