tPublisert:  10.11.06

Vassfaropplevelser arrangerte tur til Dyttholsknatten

ARNE HEIMESTØL

På tross av dystre værmeldinger ble det strålende turvær sist lørdag. Dette var Vassfar-opplevelsers første tur denne sommeren. Deltakerantallet kunne vært bedre, men det er positivt at så mange som ikke bor i bygda er interessert i å være med på turene.  Og flott er det at bygda kan vise til et konkret resultat av Hedalsprosjektet!

Turen til Dyttholsknatten er ikke lang i kilometer, men når det skal forseres en høydeforskjell på mellom 400 og 500 meter, kan det bli tungt for knea til noen og enhver.

Det gikk imidlertid flott og etter et par bamsemums og en dramatisk bjørnefortelling på den første toppen, fikk alle nye krefter til å gå videre. Neste utfordring var Fjellelva som skulle krysses og med utlån av gummistøvler fra guiden, kom alle tørrskodd over elva. Vel over på andre siden var det matrast med bål og grilla pølser i elvekanten.

Etter å ha beskuet utsikten fra toppen av Dyttholsknatten og sett Haraskørra fra toppen, gikk turfølget samme vei tilbake. Sen vinter i fjellet gjorde at en måtte forsere flere store snøfonner, noe som gjorde at det kunne føles som om vi var på bretur i et eller annet høyfjellsområde.

Vel nede igjen smakte det med grillmat og nykokt kaffe på bål. Lavvoen som var satt opp med tanke på å ha en lun og god leirplass i tilfelle dårlig vær, fikk stå ubrukt.

For dem som ikke hadde anledning til å være med denne gangen, er det mulighet allerede søndag 3. juli. Da går turen til Bukollen i Vidalen, og onsdag 6. juli blir det en ettermiddagstur til det mest kjente og fineste bjørnehiet i Vassfaret, Festningen. Se nettsidene til Vassfar-opplevelser.

Tips til alle arbeidsgivere: Bruk disse turene som en felles tur for alle ansatte i bedriften. Eller lag og foreninger som skal ha en sosial aktivitet. Meld dere på en vassfar-opplevelse! 

Se også reportasje fra fjorårets tur.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |