tPublisert:  10.11.06

 

 

Intervju med Inge Lønning

Inge Lønning og Kristoffer StorrusteStortingets visepresident, Inge Lønning, gjorde sterkt inntrykk på mange da han besøkte Vassfaret og Hedalen sist helg.  Han satte av rikelig med tid til besøket,  og mange fikk anledning til å prate med ham. Talen han holdt på Bautahaugen, kan du lytte til her.  Se også reportasje fra Vassfarbrøtningen.

I samarbeid med Kjell-Einar Kana fra Kreativ Videoproduksjon gjengir vi et kort med intervju visepresidenten. Det forutsettes av PC-en har lydkort, og at lyden er på hvis du skal høre noe. 

Du kan spille av talen med Windows mediaplayer. Hvis programmet er installert, vil avspillingen starte automatisk.

 

Tekstversjon:

--Dette har vært en makeløs opplevelse.  Dette kommer jeg til å huske så lenge jeg lever.  Jeg har vært i Hedalen én gang før sammen med Nordmannsforbundet.  Dette var i 1993 i forbindelse med markeringen av den første utvandringen herfra.  Men det er første gang jeg har vært i Vassfaret, og det er første gang jeg har feira messe i stavkirka, og det var flott.
Det var en sterk opplevelse å stå på den talerstolen.  Den var der i 1905, 1945 og 1995 -  da det ble feiret 50-årsjubileum for frigjøringen, og det kjennes ganske sterkt!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |