![]() |
|||
Sist oppdatert: 07.07.2007 06:49 |
Et oppslag blir til
|
||
![]() Værstasjonen på Søbekkseter er en viktig kilde til informasjon. Den rapporterte om nedbør på rundt 69 mm på et døgn. Det er svært mye. Da jeg skulle på joggetur sammen med Per Harald Grøv, kunne han fortelle at det hadde falt betydelig mindre nedbør på samme tid på hans målestasjon. Ut fra opplysninger jeg fikk fra andre i bygda, sluttet jeg at det måtte ha kommet større mengder regn i fjellet enn nede i bygda. Onsdag kveld Onsdag kveld jogget Per Harald og jeg på en skogsbilvei på vestsida av Åsli. Veien var ikke skadet, unntatt på et punkt. Røret som skulle lede vannet under veien, hadde blitt for lite, og bekken, som sikkert hadde vært en elv noe tidligere, hadde gravd vekk et billass eller to med grus. Heldigvis var det motbakke på begge sider slik at vannet ikke hadde ødelagt mer. Da vi kom tilbake etter joggeturen, sjekket vi skogsbilveien til Knatten. Den var ikke skadet i det hele tatt. Men vi kunne konstantere at Urula var svært stor. Oppslaget torsdag morgen Ved midnatt la jeg ut værmelding på Hedalen.no. Her skrev jeg om uvanlig store nedbørsmengder og siterte oppslag fra radio om at det var ventet flomtopp på torsdag formiddag. Fototur Torsdag morgen regnet det ikke så kraftig, men jeg tok med meg fotoapparatet og kjørte en tur rundt i bygda. I Kantomsvingen møtte jeg et forvirret rådyr. Det spant på den våte veien da det skulle flytte seg, men jeg rakk ikke å ta bilde av det.
Lengst sør på Engene møtte jeg tre traner som kom spaserende etter veien. Også her kom jeg meg for seint ut av bilen til å få tatt bilde før de lettet. Ved saga fikk jeg flere bilder som viste at Urula, til tross for at den hadde minket, var svært stor. Innhenting av informasjon På vei hjem var jeg innom Joker. Her snakket jeg med Mona Strandbråten, og hun ga en del opplysninger om skogsbilveienes tilstand. Like etter at jeg hadde kommet hjem, tok jeg kontakt med oppsynsmannen i Sør-Aurdal kommune. Han kunne fortelle at fire arbeidere hadde vært ute til langt på natt for å ta vare på de kommunale veiene, og han sa at det hadde gått bra med disse. Grundig forarbeid var gjort for å unngå skader. Jeg tilbød kommunen å legge ut oppdateringer på Hedalen.no hvis det skulle være behov for å varsle publikum. Jeg ringte også til Eldor Rødseth og fikk utfyllende informasjon fra værstasjonen på Søbekkseter. Andre medier Like etter dette ringte Oppland Arbeiderblad. Torvild Sveen kunne fortelle at deler av en vei ved Vidalen hadde rast ut. Han ønsket bilde til nettavisen. Jeg ga ham alle opplysningene jeg hadde og lovte å sende et bilde fra stedet i løpet av en times tid. Jeg fikk også mobilnummeret til politimannen som hadde rykket ut og tok en prat med ham. Jeg sendte noen av bildene jeg hadde tatt på fototuren til OA.
På vei ut døra ringte "Valdres". De ville også ha bilder. Men disse trengte de før deadline. Klokka nærmet seg 12.30, og jeg tok en rask tur til Vidalen.
Jeg var hjemme igjen før en time var gått
og fikk sendt bilder slik jeg hadde avtalt med de to avisene.
OA hadde nå publisert oppslag på nettet, og dette var oppdatert med et
bilde av svømmende
Da jeg lyttet til Opplandssendinga klokka 15.03, fikk jeg høre at noen var innesperret i Vidalen. Dette var førsteoppslaget deres. En smule overdrevet, tenkte jeg, for jeg krysset stedet til fots selv med spasersko på. Se nettversjonen av oppslaget. Oppslaget vårt På ettermiddagen skrev jeg førsteutkast til oppslag. 1 1/2 times arbeid ble dette. Dette planla jeg å legge ut fredag morgen.
"Flommen i Hedalen" ble valgt som overskrift, men jeg valgte punktstørrelse 18 i stedet for 14 og la ut ett av bildene Bjarne Berg hadde sendt som toppbilde.
Fredag morgen våknet jeg til solskinn... På ettermiddagen jogget jeg fra Bogbrua og nesten opp til Steinhyttevatnet. Elva fra Vassfaret var stor, men jeg kunne ikke se noen skader av betydning på veiene jeg brukte. Mer nedbør er visst i vente, og så sant jeg har tilgang til Internett når er på ferietur de to neste ukene, vil jeg, om ikke hver dag, legge ut oppdateringer. For å få dette til er jeg avhengig av kontakt med brukere av nettstedet per e-post og/eller mobiltelefon. E-post:
redaksjonen@hedalen.no Konklusjon Det er spennende å jobbe med Hedalen.no. Det siste året har flere og flere sendt egenproduserte artikler, tips eller bilder. Dette gjør at publisert stoffmengde har økt. Bygdefolk, hyttefolk og utflytta hedøler ser ut til å ha fått et eierforhold til nettstedet. Jeg takker alle som har bidratt til at Hedalen.no er der nettavisa er i dag! Samarbeidet med andre medier er også givende. Både "Valdres", OA og NRK siterer av og til Hedalen.no eller bruker oss som kilde. Morsomt er det å følge med på telleren på Hedalen.no. Torsdag krysset vi 900 000 oppslag siden mai i 2000. Dette døgnet var det nesten 600 besøk på sida. Det må være bra nå i ferien. |
|||
|
|||
|