Sist oppdatert: 09.04.2008 06:40

Fotball krysser grenser

ELDOR BRÅTHEN
 

En av favorittene jeg nå har lagt inn på vår datamaskin, er Misjonsalliansen.  Øverst til høyre finner du navnet til forskjellige land hvor Misjonsalliansen arbeider, deriblant Ecuador. For noen dager siden fant jeg en artikkel med overskriften ”Seier i første forsøk.” ”Gutta våre” i Guayaquil har vært med på sin første fotballturnering!

 

Referatet forteller meg at de kronene vi sender, bidrar til små, gode opplevelser for ungdom med en ellers vanskelig hverdag.
 

For øvrig finnes det mye interessant stoff. I ”Bjerkreims dagbok” er det bl.a. fortalt om bilkjøring på ecuadorianske veier. Veien gjennom Hedalen er fremdeles litt bedre.

 

Tusen takk til alle dere som allerede har bidratt og til dere som vil bidra. Kontonummeret er 3000 16 00040. Merk innbetalinga: ”Prosjekt nr. 50543”, og gjerne ”Hedalen menighet.” Skattefradrag kan oppnås, hvis du følger de krav myndighetene setter. Minimum 500 kroner i løpet av året, og du må oppgi personnummer. Når det er sagt, må vi føye til at det blir satt  pris på alle innbetalinger og alt positivt engasjement. Her siterer vi vår kontaktperson:

Grethe Matre: ”Pengene er viktige for oss, men kanskje viktigere er det at mennesker i menighetene får et engasjement for misjon og at det gjør noe med hver enkelt.”

Takk for hyggelige tilbakemeldinger til undertegnede og andre i menighetsrådet i tida etter at kontrakten ble undertegnet!

 

Misjonsalliansen blad heter ”tsjili”. Organisasjonens første navn fra grunnleggelsen i 1901 og fram til 1936, var ”Tsjili-misjonen.”  Navnet henspeiler på en daværende provins i nordvest-Kina der organisasjonen hadde sitt første engasjement. Bladet sendes gratis til ” faddere, givere og mikrogivere ”, og det er faktisk mulig å vinne en tur til for eksempel Ecuador.

Flere interessante notiser og artikler. Bra bilder og god layout. Misjonsblader er ikke kjedelige!

Lokalpatriotiske som vi er, avslutter vi med denne gang med å fortelle at siste nummer av ”tsjili”, nr 2/81, inneholder bilde av Hedalen stavkirke og en notis om at Søreide menighet i Bergen og Hedalen menighet i Hamar bispedømme har inngått avtale med Misjonsalliansen.