Sist oppdatert: 22.07.2008 07:14

Spennende konsert i stavkirka

ARNE HEIMESTØL OG KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
 

For andre gang var en konsert på Jørn Hilme-stemnet lagt til Hedalen stavkirke. Mandag kveld hadde sangeren Unni Boksasp invitert Kristiansund strykekvintett med på en reise i det folkemusikalske landskapet.

– Når stevnet har lagt to konserter til stavkirka vår, bør dette bli en tradisjon, sa menighetsrådsleder Eldor Bråthen, og de rundt 80 frammøtte erklærte seg enig i det ved å kvitterte med applaus.

Konserten "Kom hit mine venner" er et spennende møte mellom folkelig vokaltradisjon og klassiske strykere. Henning Sommerro har spesialskrevet flere arrangementer i tillegg til at noen er av Boksasp selv.

Vi som hadde møtt fram, fikk en time full av vakre toner og spennende harmonier. Hedalskirka er jo egentlig ikke en tradisjonell konsertkirke, rommet gir lite akustikk. Det er derfor flott å høre hvordan folkemusikk framført på en slik var, fin og profesjonell måte som her, passer så fint inn i kirkerommet.

Unni Boksasp har ingen sterk sangstemme, men hennes utstråling og vare måte å framføre sangene på, gjør at det ikke er noe vanskelig å oppfatte stemmen hennes sammen med strykerne. Det er også imponerende å høre hvordan profesjonelle klassiske musikere mestrer det å spille folkemusikk. Det var nesten så vi hørte hardingfele og langeleik innimellom. Takk for en spennende og fin konsertopplevelse!

"Kom hit mine venner" er et samarbeid med Kristiansund Kirkekunstfestival, og fikk du ikke med deg konserten i Hedalen, kan du høre den i St. Thomaskirka på Filefjell onsdag 23. juli kl. 19.30, i Tingnes kirke torsdag 24. juli kl. 21.00 eller i Bruflat kirke fredag 24. juli kl. 19.30.

 Jørn Hilme-stemnet er den største og eldste festivalen i Norge for norsk folkemusikk. Stevnet  vier plass både til den tradisjonelle folkemusikken, dansen og mer nytenkende uttrykk. Fra søndag 20.-27. juli blir det blant annet arrangert konserter, kurs, kappleik, utstillinger og dans.