Sist oppdatert: 19.06.2008 07:11

Hu hei, kor er det vel friskt og lett...

TEKST: ARNE HEIMESTØL
FOTO: GRETE ØSTERÅS
  – I vår termostatstyrte verden er det godt å kunne kjenne på naturens elementer. Dette sier Grete Østerås etter nok en vellykket Berte-tur fra Fledda til Melodden. I år var det 25 deltakere, og de fikk oppleve nattefrost med rim både på dvergbjørker og sekker – men oppholdsvær ble det akkurat i det tidsrommet turen ble gjennomført.
 


Vått i fjellet igjen


Hilde skapte stemning med vakker sang


Anne - rett før solnedgang

I år gikk bussen fra kirka til Fledda en halvtime tidligere enn på tidligere turer. Årsaken var at en ville se solnedgangen fra snaufjellet. Da sola gikk ned, kom månen opp, nesten fullmånestor.

Midt på natta var det en to-timers pause. Alle hadde rikelig med tøy med seg, for kaldt var det. Noen hadde tatt med pledd,, og andre varmet seg i medbrakt sovepose.


I snaufjellet
 


Månen og bålet lyste i mørket

Været hadde fart ille med molteblomstene. En durabelig haglskur gjorde grovarbeidet på lørdag før nattefrosten gjorde sitt til at blomstene på natta så heller puslete ut.


Brita og Hilde
 

Trolsk ved Storausttjern

Klokka 03.55 fikk damene med seg en vakker soloppgang ved Hansesprangfjellet. Underveis ble det også flere stopp der Grete fortalte om fauna, flyslipp under krigen og den dramatiske historien om Anna som ble tatt av en okse på Hansesprang.


Ved tuftene på Skrukkefyllhaugen

Frokost på Melodden kl. 0700

Brita Skoglund hadde tatt med en venninne, og denne jenta sørget for flere solosanger underveis. "Hu hei, kor er det vel friskt og lett oppå fjellet", "Sommernatt ved fjorden", og "Ved Rondane"  var noen av sangene som ble framført. Sanghefte hadde turlederne Grete og Berit sørget for, så det ble flere musikalske innslag.

Kristine, Harry og Bjørn Rune hadde overnattet i lavvo ved Melodden. Klokka fem var det oppe for å lage frokost, og flott servering etter endt tur visste damene å sette pris på!

– Dette ble en veldig flott tur, sier en av deltakerne, Bjørg Berg. – Vi var svært heldige med været, og for meg ble det passe lange strekk. De mange fortellingene vi fikk høre underveis, bidro til å gjøre dette til en minnerik opplevelse.


Mona og Silje var yngste deltakere
 


Dvergbjørka fikk rimkanter - flere kuldegrader


Nyter soloppgangen
 


Greplyng -vakreste vårblomst i fjellet
 


Godt å varme seg