Sist oppdatert: 20.06.2008 07:19

Cato nominert til Hedda-pris

ARNE HEIMESTØL
 

Torsdag 19. juni ble årets Hedda-nominasjoner offentliggjort. Hedølen Cato Skimten Storengen er, sammen med Anders Baasmo Christiansen og Gard B. Eidsvold, nominert i klassen beste mannlige hovedrolle. Hedda-prisene offentliggjøres og deles ut på Rogaland Teaters hovedscene 17. august.

Det er rollen som Frank N. Furter i Rocky Horror Show, regi Kim Sørensen, Nordland Teater, som er bakgrunnen for at Cato ble nominert.

– Jeg er fryktelig stolt – og ydmyk, sier Cato. – Dette er teatrenes Amanda-pris, og nominasjonen er et signal om at jeg har gjort en god jobb. Nå gleder jeg meg over hyggelige tilbakemeldinger jeg har fått – blant annet fra Nordland teater.

Hedda-prisen er inndelt i ti kategorier. Prisen som deles ut, er en statuett laget av billedhugger Nina Sundbye. Den forestiller Hedda Gabler og har et pistolhåndtak som fot.

Det er Norsk teater- og orkesterforening (NTO) som står for utdelingen av Hedda-prisen hvert år. Vanligvis skjer dette i Oslo, men i år er prisutdelingen lagt til Stavanger siden denne byen er europeisk kulturby.

Relaterte saker: