Sist oppdatert: 24.05.2008 05:59

Flere nederlendere vurderer å bosette seg i Hedalen

ARNE HEIMESTØL
 

- 13 nederlendere har til nå bosatt seg i Sør-Aurdal. Dersom det er tilbud om arbeid og bolig, kan flere snart være på plass, sier assisterende rådmann Karin Stegarud.

Torsdag 22. mai hadde Sør-Aurdal kommune innkalt næringsliv, lag, organisasjoner og politikere til informasjonsmøte om hvordan Valdres-kommunene, sammen med firmaet Placement, jobber for å bosette blant annet nederlendere. Prosjektet har til nå gitt gode resultater. 58 personer har flyttet til Valdres. Av disse har 13 bosted i Sør-Aurdal.

- For å få tilflyttere må vi ha blant annet ha tilbud om attraktive boliger, jobber, skole, barnehage og fritidsaktiviteter. Flere firmaer og organisasjoner i Sør-Aurdal har kommet med tilbud om jobb. I Begnadalen er det flere gårdsbruk til salgs, og det finnes flere boliger som er lyst ut for salg i Sør-Aurdal.

Det råder optimisme i kommunen knyttet til prosjektet, og assisterende rådmann ber publikum ta kontakt dersom en har ideer eller opplysninger som kan være viktige for tilflyttingsprosjektet.

  • Kontakt assisterende rådmann Karin Stegarud, tlf. 61 34 85 10.

Relaterte oppslag: