Sist oppdatert: 21.06.2009 12:17

Trivelig midtsommerfeiring i Vassfaret

TEKST: SIGRID HAUGEN
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN og TONE KJENSRUD
 

Truende skyer svevde over Hedalen og Vassfaret lørdag, noen regnskvetter kom det, men sola fikk overtaket, og det ble ei fin ramme rundt det trivelige arrangementet ved Nevlingsdammen  på ettermiddagen.


Da vi kom innover ved 17-tida, var det allerede liv og røre rundt to store, varme griller. Gamle og unge i alle aldre koste seg med mat og drikke, og praten gikk livlig. På den store plassen kunne de yngste utfolde seg med leiker av mange slag, og mange prøvde fiskelykka.

Flere folk strømmet til etter hvert, og det ble sein kveld før ei regnskur oppfordra de siste til å pakke sammen.
 

Driftsstyret for Kulturvernplanen for Vassfaret, Hedalen ungdomslag og Hedalen bygdeutvalg hadde gått sammen om arrangementet, som kanskje kan bli spiren til en framtidig vassfarfestival.
 

Lars Elsrud orienterte om Kulturvernplanen, historikk, status les mer  her, og  planer for framtida. Tidligere på dagen hadde det vært arrangert et seminar med følgende deltakere: Driftsstyret for Kulturvernplanen,  grunneierne, Sør-Aurdal og Flå kommune, skogeierlaga i Sør-Aurdal og Flå, Viken skog og Statens naturoppsyn.
 

Intensjonen er nå å gjenoppta brøtningen i 2011, og deretter gjennomføre den hvert 3. år.  En ”vassfarfestival” i tilknytning til brøtningen er ønskelig å få til, men den må det også kunne gå an å arrangere de åra det ikke er brøtning. Dagens arrangement er i så måte en god start. 

Lars fortalte at Flå kommune er svært interessert i samarbeid for å ta vare på og synliggjøre de mange kulturtradisjonene i Vassfaret.
 

Så rusla publikum opp til naturens eget amfi rundt den nyrestaurerte Dambua, og ungdomslaget serverte et knippe revyviser Edvard Elsrud skrev knytta til diverse hendelser i Vassfaret. Dyktige sangere var Knut, Morten, Gunn og Bodil. ”Som alltid” trådte Inger Olea og Geir til med akkompagnement og teknikk.
 


 


 

På svaberget brant et lystig bål, og sannelig dukka ikke selveste Berte Skrukkefullhaugen opp, i  Ann Kristins skikkelse. Hun kunne fortelle litt av hvert om det harde vassfarlivet sitt.
 


 


 

Unge Tuva og Ronja avslutta ungdomslagets underholdning med to sjarmerende sanger.
 

Takk til Lars som dro det hele i gang og leda programmet.

En stemningsfull, informativ og underholdene midtsommerkveld! Arne og Inger hadde gullbryllup denne dagen. Hedalen.no gratulerer!