Sist oppdatert: 03.09.2009 06:42

Allsang ved Mølla

TEKST: RIGMOR BRENDEN
FOTO: GUNNAR FOSSHOLT
 

Søndag 30. august markerte Bautahaugens Venner kulturminneåret 2009 ved Mølla. Inspirert av sommerens tv-show fra Halden ble begivenheten døpt ”allsang ved Mølla”. Nærmere femti personer i alle aldre møtte opp.

 

Rigmor Brenden ledet programmet og orienterte om dugnadsarbeidet som er utført ved Mølla og på natur- og kulturstien. Økonomisk støtte fra Valdres Natur- og Kulturpark til skilt, informasjonstavler og praktisk bistand har vært til stor inspirasjon i arbeidet.
 


Allsang ved Mølla

 

Reidar Heine hadde tatt med trekkspill og stemte i vei til alle sangene i utdelt sangheftet og vel så det. Barnebarna til grunnleggeren av Mølla - Synnøve Lia, Ingeborg Lia, og Olav Nybråten - stod for avduking av den nye opplysningstavla. Sigrid Haugen har utarbeidet teksten,  Valdres Natur- og Kulturpark har stått for design, trykk og utarbeidelse av selve tavla og Helge Nordby sørget for at den kom på plass tidsnok til avdukinga.

 

Elling Fekjær orienterte om alt arbeidet styret for Bautahaugen har utført opp igjennom årene for å bevare Mølla. Han var også opptatt av at Mølla må ”leve” videre og han kom med oppfordring om å danne ei egen Mølleforening. Ta kontakt med styret for Bautahaugen Samlinger dersom du kunne tenke deg å delta i ei mølleforening!
 

Anne Garthus leste opp sitt barndomsminne fra Mølla som stod skrevet i Årbok for Valdres i 1997, gjengitt på hedalen.no i juli.

 


Anne Garthus deler minner.
 

Nils Huset fulgte opp med orientering og omvisning både utenfor og inne i møllehuset.
 

Så var det tid for kaffe og Solveig Bragerhaug hadde bakt ” snipp” – og snippkaka vekte minner hos mange av de frammøtte…

 

Her følger flere bildeglimt fra dagen.

 


Nils Huset orienterer om Mølla
 


Ny informasjons-tavle
 


Ny infotavle avdukesTrubadur Reidar Heiene