Sist oppdatert: 19.03.2012 05:58

Vil ha kvalitet på både teknologi og tjenester

ARNE HEIMESTØL
  Den har en listepris på 1,5 millioner kroner, veier nesten 12 tonn, motoren har en effekt på 319 hk, og dieseltanken rommer nesten 600 liter. Den splitter nye John Deere 7280R hedølen Håvard Sukke har kjøpt, er en av de aller største traktorene i landet. Fredag ble den hentet på Felleskjøpet på Fagernes og kjørt til Hedalen.


Den nye traktoren veier omtrent åtte ganger mer enn fergusonen som har gjort tjeneste på Øvre Sukke i mange år.

Markedet for transport av grus og masse samt snøbrøyting er økende, forteller Sukke. – Jeg har kjøpt ny traktor og dumperhenger slik at jeg kan få med meg minst like mye pukk som det en lastebil kan frakte. Dessuten kan jeg lett frakte med gravemaskina jeg disponerer på hengeren.

Mange tjenester
Og oppdragene står i kø. Den nye traktoren tar seg lettere fram i mange områder enn det lastebiler gjør. Framme kan traktoren for eksempel ha plog, og bak er det lett å henge på strøkasse. At både bygdefolk og hyttefolk setter pris på velutført brøyting og strøing, er det ingen tvil om, og nå er er i alle fall motorkraften stor nok til å holde veien mellom Hedalen og Begnadalen åpen selv om det skulle komme store og våte snøfall.

Sukke jobber sammen med andre eller løser utfordringer på egen hånd. Det kan for eksempel dreie seg om
graving av tomter, grusing av veier og massetransport til nye hyttetomter.

Positivprisen i 2010
I 2010 fikk Håvard Sukke Sør-Aurdal kommunes positivpris. Hans etablering av Hedalen Hytteservice as med hyttebutikk og tjenester for hyttefolket var én av begrunnelsene som ble trukket fram. –
 Langt på vei ordner han alt for dem som skal bygge ny hytte eller restaurere den gamle, og som gjerne vil benytte lokal arbeidskraft. Hytteeierne får dermed et godt inntrykk av bygda og bygdefolket, de bruker hytta mer og bruker forretninger og tjenester i lokalsamfunnet, sa ordfører Kåre Helland i sin tale i forbindelse med prisoverrekkelsen.
 


Den nye traktoren er 3,5 meter høy, og møter du den på vegen, kan det være greit å vite at bredden er 2,54 m.