Sist oppdatert: 16.05.2013 09:47

Det lysnet i skogen

ARNE HEIMESTØL
 

– Hvis noen er enige med meg i at det er litt for grønt, så burde vi kanskje gjøre noe? Dette skrev Rønnaug Sørli i en kommentar 25. juli i 2012. Nå ryddes det i Brunbakklia.

Når man spør om lov til å gjøre noe fornuftig på kommunens eiendom, får man ofte ja. Slik var det også da jeg spurte Svein Granli om jeg kunne få lov til å organisere skogrydding i Brunbakklia. Boligstiftelsen ble med på prosjektet. På Hellerud så de gjerne at noe skulle bli gjort, og på Hedalsheimen mente flere at det hadde vært greit å kunne se nordover til kirka. Kommunen hadde selv behov for å få ryddet området nord for Hedalsheimen – der den nye parkeringsplassen for skolen kommer seinere i år.

Slike utfordringer kan man annonsere på Hedalen.no. Den som ville rydde, kunne få seg ved. Tre hytteeiere og fire fastboende i Hedalen har tatt utfordringen. Mye er ryddet, og noe gjenstår.

Denne uka startet Harald Bakke, som driver Bakkes Kvist & Kvast, sitt kvistfjerningsprosjekt. Helselaget, boligstiftelsen og kommunen betaler til sammen 12 000 kroner for dette.

 

Ved er for tiden rasende billig så lenge den står på rot. Jeg lurer på om ikke Engevegen veglag også har noe de kan tenke seg å gi bort. Og det er sikkert andre som gjerne skulle ha ryddet langs skogsbilvegene sine. Det er ikke lite vi kan få til hvis vi samarbeider...