Sist oppdatert: 18.06.2014 09:24

Takk for alt

KUNDAN ROCKSTAD

Hva fikk en nordlænning til å flytte til Hedalen for 12 år siden og hva får den samme personen til å flytte fra Hedalen og Valdres igjen nå i 2014?

Jeg synes det er veldig viktig å holde fokus på det positive, men man skal heller ikke putte under teppet det som har vært vanskelig i disse årene her i Hedalen og Valdres. For 10 år siden skrev jeg en kommentar om nyinnflyttet til Hedalen som dere kan lese her. I dag er det "Takk for alt" til Hedalen og Valdres. 

Som i første kommentar så sitter jeg fortsatt i det samme fredfulle huset på Slettebråten som nå er lagt ut for salg på Finn, men nå har jo bygda utviklet seg med både husnummer og veinavn så ting går fremover for Hedalen også... 

Vil nå bruke muligheten i denne kommentaren på Hedalen.no til å takke alle gode støttespillere og samarbeidspartnere både på det menneskelige, saker og prosjekter som jeg har hatt den glede av å være med på igjennom alle disse årene her i det vakre området. 

Overskriften "Takk for alt" holdt på å få sin alvorligste betydning for noen år siden mildt sagt da jeg fikk oppleve ting i Hedalen som nesten tok livet av meg, og da mener jeg det bokstavelig talt. Det er noe som jeg ikke unner andre hverken innflyttere, besøkende eller hedølinger å oppleve...

Naturen i nord er det som jeg alltid har savnet og som trekker meg nordover til Senja igjen nå, men de negative erfaringer i Hedalen, også litt i Valdres i det siste er en del av det totale bildet i avgjørelsen som gjør at jeg nå flytter fra området og takker for meg. Vil selvsagt holde kontakt med mange flotte mennesker fra området og være med på forskjellige aktiviteter videre så jeg har ikke forlatt dere :-). Tar med det positive og livet går videre både på indre og ytre plan med erfaringer som kan brukes til noe i nord også. 

Det er veldig mye fint og positivt her som jeg er dyp takknemmelig for at jeg har fått lov til å holde på med både som privatperson, min tidligere jobb og siste året som jobb i Fønhusprosjektet. For 7 år siden fikk jeg skrive en til kommentar om Visjoner for Hedalen som kan leses her. Mye er blitt gjennomført, men siden slike visjoner er avhengig av flere involverte så er det ikke alt man kan få til. 

Rykter i Hedalen måtte jeg skrive om i en kommentar for noen år siden her. Takk til alle kreative sjeler i Hedalen og ellers i kommunen også. 

Som jeg lovet Gudbjørg Fønhus Stensrud at jeg slipper ikke Fønhusprosjektet før forfatterskapet til Mikkjel Fønhus er tatt vare på av en formell organisering. Nå er Mikkjel Fønhus-foreningen etablert, så da kan jeg slippe det også når jeg flytter til Senja. Jeg ønsker dere alle lykke til videre og håper å se mange av dere på Fønhusdagene nå til helgen med Nissebakken på lørdag med åpent forfatterhjem og Fønhusteateret med Cato og sine 40 medspillere. På søndag er det samarbeid med Vassfardagen inne på Skrukkefyllhaugen. Ta en titt i det spennende programmet inne på nettsiden

Skulle gjerne skrevet noen navn på alle de som jeg skulle takket i Hedalen og Valdres etter alle disse årene, men da ville listen blitt veldig laaaang... Husk at ingen er glemt. Kos dere med det vakre området dere har og må bare minne dere på om alle mulighetene om det unike Vassfaret og nettsiden også som kan utvikles videre.

Til slutt er min erfaring og betraktning at kanskje er Mikkjel Fønhus og Fønhusprosjektet en av de få ting som de fleste i hele kommunen kan samles om i SAK

Det er godt å se at VNK også har tatt tak i dette og ser ut til å satse stort fremover i hele Valdres på Mikkjel Fønhus. 

Ønsker dere velkommen på besøk til Senja for å se midnattsol, oppleve hval, se nordlyset, fiske kveite, seile nordlandsbåt og ellers nyte den ville naturen i nord. Kanskje kunne Senja være et venneområde til Valdres? 

Takk for alt..., fra Kundan Rockstad