Sist oppdatert: 24.06.2014 03:18

Fønhusteateret skal videreutvikles

 

ARNE HEIMESTØL
– Målet er at dette skal bli et godt samarbeidstiltak mellom Hallingdal og Valdres, sier skuespiller Cato Skimten Storengen. Lørdag (på Nissebakken) og søndag (ved Skrukkefyllhaugen) fikk vi se utdrag av stykket som har arbeidstittelen "Fønhusspelet".

Ideen om et spel knyttet til Mikkjel Fønhus ble født i 2009 da Cato Skimten Storengen deltok i "Isfolket". Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten var gode medspillere før "Vidalsskatten" ble gravd ned en våt sommerdag i 2009.

Eldgrim H. Springaard fra Hallingdal har skrevet et grovmanus. Ørnulf Dyve fra Bagn har laget musikken som til nå er klar. Stykket som ble framført i helga, varer 20 minutter.

–Ting har tatt tid, men vi har kommet et godt stykke på veg med prosjektet, forteller Skimten Storengen. – Målet er å få til en forestilling som det vil ta to til to og en halv time å framføre. Han har god erfaring med samarbeids-prosjekter mellom profesjonelle skuespillere og amatør og mener det er mulig å sette opp stykket hvert andre eller hvert tredje år.

Et interimsstyre er satt ned, og prosessen med å søke midler til videreutvikling, er i gang. – Vi satser på et lavbudsjettprosjekt, uten at det skal gå ut over kvaliteten, sier Skimten Storengen.

Han roser de som har deltatt i årets forestillinger. – Det er kjekt å komme hjem, og det har ikke vært nei å få når jeg spurte skuespillere og andre om å delta i årets oppsetning.


Foto: Vegard Finsrud


Foto: Trond Øigarden


Foto
: Arne Heimestøl


Foto
: Vegard Finsrud


Foto
: Trond Øigarden


Foto: Vegard Finsrud


Foto
: Vegard Finsrud


Foto: Trond Øigarden


Foto
: Vegard Finsrud

Foto: Trond Øigarden


Foto
: Vegard Finsrud