Sist oppdatert: 11.03.2014 14:54

Leser seg opp til finale

 

GURO KATINKA STORTEIG

Elevene i 7. trinn forbereder seg denne uken til fylkesfinale i "Vis med Avis" 2014.

 

 

Finalen avholdes på Jorekstad bad 18. mars, og der skal klassen møte elever fra Ringebu, Dovre, Kolbu, Grande og Solvang (alle vinnere i sin region).

 

Åtte aviser
Alle skal lese til sammen åtte aviser, to utgaver av hver av Gudbrandsdølen Dagningen, Valdres, Hadeland og Oppland Arbeiderblad.

Trøbbel med postgang
Det er mange utfordringer med distribusjonen i tillegg til sen postlevering i Hedalen, så dessverre kommer papirutgavene veldig forsinket. Klassen har tilgang på e-avisene, så de gjør det beste ut av det. Elevene jobber individuelt med å lese og ta notater, så gjennomgås spørsmål i plenum eller to og to sammen.

 

 

Leseforståelse
Det er mange utfordringer med å lese og forstå innhold i avisene. Det er stadig nye og ukjente ord som dukker opp i tekst. Dette bruker vi mye tid på for at de skal forstå helheten i teksten og dermed huske bedre.

 

Tid til hygge også
Ellers så prøver vi å lage det litt hyggelig denne leseuken. Elevene får mulighet til å høre på musikk i enkelte leseøkter, og det blir servert forfriskninger.

 

 

Ordføreren på besøk
I dag fikk elevene overraskende besøk av ordfører  Kåre Helland som benyttet anledningen til å stikke innom da han var i et ærend i Hedalen. Han ønsket elevene lykke til i finalen og alle fikk hver sin Valdres-pin.
Elevene satte stor pris på besøket! Alle går for seier og satser på å vinne premien på 3000 kroner.

 

Det er "Valdres" som dekker reiseutgiftene klassen vil få når de skal delta i fylkesfinalen.