Sist oppdatert: 05.08.2018 17:59

Temadag om fisk og fiske på Bautahaugen

 

ARNE HEIMESTØL

Sist lørdag serverte Bjørg Berg og Gunnar Kana grilla abbor, fiskesuppe med abbor og ørret, røkt ørret og sik med tilbehør. Maten smakte fortreffelig!

 

Fisken var henta i Bergstjern og Flåtevatnet. Siken og ørreten var salta og kaldrøkt. Ovenfor huset i Bergsbakka har Bjørg og Gunnar montert en ovn med et 6 m langt rør som går oppover en skråning. Denne fyres med brisk og sagflis 8–12 timer slik at det skal bli mest mulig røyk. Røret ender i en trekasse med lokk. Her henges/legges den ferdigsalta fisken. Fordi røret er så langt, blir røyken avkjølt, slik at fisken blir kaldrøkt.

 

– Det er kjekt å kunne lage mye god mat av det vi høster i naturen, sier Bjørg.

 


Tannpirkerne i buken på fiskene sørger for at røyken kommer godt til.